Låna 5 000 kr

Låna 5 000 kr utan säkerhet

Låna 5 000 kr utan UC. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 5 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 5 000 kr utan säkerhet
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Låna utan upplysning från UC
  • Utbetalning samma dag

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 5 000 kr

En tillfällig ebb i kassan kan hända oss alla ibland och då kan ett lån på 5 000 kr komma till nytta. Man kan få oförutsedda utgifter, exempelvis en tandläkarräkning eller en akut reparation som man inte budgeterat för. Då känns det tryggt att ha möjlighet att ta ett mindre kreditlån på 5 000 kronor eller ett mindre belopp som 3000 kronor för att snabbt kunna återställa kontot på plus. Flexkontot är till för dig som söker efter ett enkelt, tryggt och flexibelt sätt att låna pengar på. Vi strävar alltid efter att ge ett så snabbt kreditbesked som möjligt och svarar normalt senast inom 24 timmar.

Låna 5 000 kr utan UC

Flexkontot hämtar sina kreditupplysningar Bisnode och våra lån är därmed utan UC (Upplysningscentralen). Genom Bisnode kan vi kontrollera bland annat inkomst, räntekostnader, betalningsanmärkningar och fastighetsinnehav. Innan ett lån slutligen beviljas kontrollerar vi med Bisnode vilka tidigare krediter du har liksom hur många gånger kreditupplysningar har hämtats. Din ansökan leder därmed till inte till en registrering hos UC och andra kreditinstitut som hämtar sina kreditupplysningar från UC kan därför inte få tillgång till dessa uppgifter.

Innan du beslutar dig för att låna 5 000

Innan du bestämmer dig för att låna pengar, oavsett om du lånar 5 000 kr eller något annat belopp, ska du fundera på din nuvarande ekonomiska situation. Det ligger i både långivarens och ditt eget intresse att du är kapabel att betala tillbaka krediten under den löptid som du och långivaren kommer överens om. Genom att låna 5 000 kronor med en kontokredit hos Flexkontot väljer du själv hur stor del av din kreditgräns som du vill ta ut och när du vill göra nya uttag.

Återbetala ditt lån flexibelt

Om du lånar 5 000 kronor från Flexkontot genom vår kontokredit så väljer du själv hur ofta och hur mycket du vill återbetala. Du betalar enbart för den del av krediten som du faktiskt utnyttjar och det blir därmed en flexibel månadskostnad. Det förekommer inga dolda avgifter. Den minsta återbetalningen är 8 % av utestående skuld eller minst 500 kr. Har du ett lån på 5 000 kr och utnyttjar hela beloppet är det 500 kr i månaden som ska återbetalas. Har du istället lånat 10 000 kr så kommer månadsbetalningen vara 800 kr, d v s 8 % av beloppet. På så sätt kan du räkna på din månadsbudget för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka krediten enligt återbetalningsplanen, utan att anstränga månadsbudgeten alltför mycket. Vi vill att du ska kunna låna tryggt och säkert.

Låna 5 000 kr med betalningsanmärkning

Flexkontot kontokredit kan beviljas även för den som har en betalningsanmärkning. Vi ser mer till framtiden än historik så därför kan det vara möjligt att låna trots betalningsanmärkningar i det förflutna.  När vi gör vår bedömning tar vi hänsyn till belopp, tidpunkt och typ av betalningsanmärkning.

Vanliga frågor om att låna 5 000 kr

När betalas lånet ut till mitt konto?

Vi på Flexkontot erbjuder utbetalning samma dag som din ansökan godkänns. Som ny kund kan du välja att få pengarna via Swish eller via en traditionell banköverföring. Om du ansöker under kontorstid en vardag så är det, i vissa fall, möjligt att få pengarna utbetalda redan samma dag som du skickar in din ansökan. Ansöker du under en fredag efter kontorstid eller under helgen kan vi tidigast betala ut pengarna följande måndag.

Vad är kraven för att låna 5000 kronor?

För att låna 5 000 kronor genom oss på Flexkontot behöver du vara minst 18 år vid ansökningstillfället och bosatt i Sverige. Du behöver även ha en årlig inkomst på minst 120 000 kronor. Du behöver ha ett aktivt BankID, ett krav för att identifiera dig i samband med ansökan och för att godkänna samma ansökan, samt ett svenskt bankkonto. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett problem så länge din ekonomi ser bra ut i övrigt. Vi kan däremot inte ta emot din ansökan om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden,

Kan jag låna 5 000 kronor utan UC?

Ja, vi hämtar våra kreditupplysningar från Bisnode vilket innebär att du slipper en UC-förfrågan. En upplysning från Bisnode registreras inte hos UC och påverkar därför inte din UC-score. Detta kan vara en stor fördel om du planerar att teckna ett lite större lån i framtiden och vill maximera dina chanser att få en bra ränta.

Kostar det något att ansöka om lån hos er?

Nej, det är alltid helt gratis att ansöka om lån hos oss på Flexkontot. Det gäller oavsett om du vill låna 5 000 kronor eller vårt maxbelopp 30 000 kronor.

Är det möjligt att låna 5000 kr trots betalningsanmärkning?

Ja, en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för dig som vill låna 5 000 kronor. Vi ser till din ekonomi och betalningsförmåga så som den ser ut idag och mindre till gamla misstag. Vi gör dock alltid en kreditprövning och en individuell bedömning innan vi beviljat. Om vi bedömer att du klarar av att betala tillbaka pengar i tid går det utmärkt att låna 5 000 kr trots tidigare anmärkning. Man ska dock komma ihåg att betalningsanmärkningar får man av en anledning. Om problemet som ledde till att du först fick en anmärkning kvarstår, bör du fundera en gång extra på om ett lån är rätt lösning för dig. Låna endast om du är helt säker på att du kan betala tillbaka pengarna i tid, även om det bara gäller ett lån på ett mindre belopp som 5 000 kr,

Är det möjligt att lösa lånet i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa ditt lån tidigare än planerat utan att extra kostnader tillkommer.

Vad kan jag använda ett lån på 5 000 kronor till?

Vi erbjuder lån utan säkerhet i form av vår flexibla kontokredit. Eftersom lånet inte är knutet till en underliggande säkerhet kan du använda det till precis vad du vill. Vanliga användningsområden för lån på 5 000 kronor är köp av elektronik, köksutrustning, resor och akuta utgifter som tandläkarbesök.

Kan jag låna mer än 5 000 kr?

Ja, vi på Flexkontot erbjuder lån mellan 3 000 och 30 000 kronor. Du ansöker om en valfri kreditgräns mellan just 3 000 och 30 000 kronor och hur mycket pengar du vill ha vid ditt första uttag. Därefter kan du göra uttag i intervall om 500 kronor. Det är till exempel möjligt att ansöka om en kreditgräns på 20 000 kronor och samtidigt låna 5 000 kronor. Det är även möjligt att höja kreditgränsen i ett senare skede om du så önskar.