Låna 5 000 kr

Låna 5 000 kr utan säkerhet

Låna 5 000 kr utan UC. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 5 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 5 000 kr utan säkerhet
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Låna utan upplysning från UC
  • Utbetalning samma dag

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-06-26

Krediten har 42,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 112 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 74,3 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 344 kr.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 5 000 kr

En tillfällig ebb i kassan kan hända oss alla ibland och då kan ett lån på 5 000 kr komma till nytta. Man kan få oförutsedda utgifter, exempelvis en tandläkarräkning eller en akut reparation som man inte budgeterat för. Då känns det tryggt att ha möjlighet att ta en mindre kredit på 5 000 kronor eller ett mindre belopp som 3000 kronor för att snabbt kunna återställa kontot på plus. Flexkontot är till för dig som söker efter ett enkelt, tryggt och flexibelt sätt att låna pengar på. Vi strävar alltid efter att ge ett så snabbt kreditbesked som möjligt och svarar normalt senast inom 24 timmar.

Låna 5 000 kr utan UC

Flexkontot hämtar sina kreditupplysningar Bisnode och våra lån är därmed utan UC (Upplysningscentralen). Genom Bisnode kan vi kontrollera bland annat inkomst, räntekostnader, betalningsanmärkningar och fastighetsinnehav. Innan ett lån slutligen beviljas kontrollerar vi med Bisnode vilka tidigare krediter du har liksom hur många gånger kreditupplysningar har hämtats. Din ansökan leder därmed till inte till en registrering hos UC och andra kreditinstitut som hämtar sina kreditupplysningar från UC kan därför inte få tillgång till dessa uppgifter.

Innan du beslutar dig för att låna 5 000

Innan du bestämmer dig för att låna pengar, oavsett om du lånar 5 000 kr eller något annat belopp, ska du fundera på din nuvarande ekonomiska situation. Det ligger i både långivarens och ditt eget intresse att du är kapabel att betala tillbaka krediten under den löptid som du och långivaren kommer överens om. Genom att låna 5 000 kronor med en kontokredit hos Flexkontot väljer du själv hur stor del av din kreditgräns som du vill ta ut och när du vill göra nya uttag.

Återbetala ditt lån flexibelt

Om du lånar 5 000 kronor från Flexkontot genom vår kontokredit så väljer du själv hur ofta och hur mycket du vill återbetala. Du betalar enbart för den del av krediten som du faktiskt utnyttjar och det blir därmed en flexibel månadskostnad. Det förekommer inga dolda avgifter. Den minsta återbetalningen är 8 % av utestående skuld eller minst 500 kr. Har du ett lån på 5 000 kr och utnyttjar hela beloppet är det 500 kr i månaden som ska återbetalas. Har du istället lånat 10 000 kr så kommer månadsbetalningen vara 800 kr, d v s 8 % av beloppet. På så sätt kan du räkna på din månadsbudget för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka krediten enligt återbetalningsplanen, utan att anstränga månadsbudgeten alltför mycket. Vi vill att du ska kunna låna tryggt och säkert.

Låna 5 000 kr med betalningsanmärkning

Flexkontot kontokredit kan beviljas även för den som har en betalningsanmärkning. Vi ser mer till framtiden än historik så därför kan det vara möjligt att låna trots betalningsanmärkningar i det förflutna.  När vi gör vår bedömning tar vi hänsyn till belopp, tidpunkt och typ av betalningsanmärkning.