Låna 25 000 kr

Låna 25 000 kr flexibelt och med en förutsägbar kostnad. Låna utan att påverka din UC-score. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 25 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 25 000 kr utan säkerhet
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Utbetalning samma dag

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-05-26

Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 25 000 kr utan UC med en flexibel kontokredit. Ansök idag och få besked inom 24 timmar.

Så funkar det att låna 25 000 kronor med Flexkontot

Ett lån på 25 000 kronor kan användas till mycket. När du lånar genom oss på Flexkontot kan du, precis som vårt namn antyder, låna belopp som 25 000 kronor på ett flexibelt sätt. Vi erbjuder en kontokredit med flexibla uttag. Hos oss ansöker du om ett kreditgräns, från 3 000 kronor upp till 30 000 kronor och ett första uttag på valfritt belopp.

Om lånet beviljas kan du sedan göra uttag i intervall om 500 kronor upp till din kreditgräns. Att du ansökt om en kreditgräns på 25 000 kr betyder alltså inte att du behöver plocka ut hela beloppet på en och samma gång, som är fallet med privatlån.

Det går alldeles utmärkt att göra ett mindre uttag när du vill, eller bara göra ett första uttag på 3 000 kronor och behålla resten som en ekonomisk livlina.

Ett de största beloppen du kan låna hos oss Flexkontot är 25 000 kronor. Oavsett vilket lånebelopp du väljer så är det en kontokredit du kan ansöka om. Med kontokrediten får du då en kreditgräns på till exempel 25 000 kronor och kan sedan välja direkt hur stor del vi ska betala ut direkt och hur stor del du vill ha kvar som buffert. Med kontokrediten kan du sedan begära uttag från Mina Sidor på valfritt upp till din kreditgräns i jämna belopp om 500 kr.

Låna 25 000 kr med betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar? Betalningsanmärkningar kan ställa till det ekonomiskt och göra livet svårare på flera sätt. Det kan till exempel bli svårare att teckna abonnemang och hyreskontrakt. I många fall blir det också svårare och dyrare att låna pengar. Men det är inte kört bara för att du har en anmärkning.

Vi på Flexkontot kan erbjuda dig ett lån på 25 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar. Detta under förutsättning att du har ordning på din ekonomi i övrigt, uppfyller våra grundkrav och klarar den kreditprövning vi gör vid alla låneansökningar.

Vi gör alltid en helhetsbedömning och ser till din betalningsförmåga såsom den ser ut idag. Då spelar historiska misstag som kan ha lett till en anmärkning mindre roll. På så vis kan vi vara mer flexibla i vår bedömning och erbjuda dig ett lån, på exempelvis 25 000 kr, där storbankerna skulle sagt nej.

Låna 25 000 kr utan UC

Hos Flexkontot kan man låna 25 000 kr utan UC. Vi använder oss inte av Upplysningscentralen utan hämtar istället våra kreditupplysningar från Bisnode. För att ansöka om lån hos oss behöver du uppge bland annat din inkomst, sysselsättning och information om dina skulder. Baserat på dina uppgifter gör vi en kreditprövning och lämnar sedan besked normalt inom 24 timmar. Vi gör en helhetsbedömning och ser till din återbetalningsförmåga idag och därför behöver det inte vara ett hinder att låna med betalningsanmärkning från det förflutna.

Att tänka på innan du lånar 25 000 kr

Ett lån på 25 000 kronor är inte en särskilt stor kredit. Många långivare är ganska tillåtande i fråga om grundkrav när det gäller lån i den här storleken. Inkomstkraven är i regel inte särskilt hårda. Ofta räcker det med att du fyllt 18 år och att du har en årlig inkomst på 100 000 till 120 000 kronor (kan variera mellan olika långivare).

Ovanstående innebär kort och gott att det är lätt att hitta lån i den här storleksklassen, även för de som inte har perfekt kreditvärdighet. Men att du kan låna innebär inte per definition att det är rätt lösning i alla lägen. Vi rekommenderar alltid att du tänker igenom saken ordentligt innan du ansöker om ett lån, oavsett om du är ute efter att låna 25 000 kronor eller 250 000.

1. Behöver du verkligen ett lån?

Innan du ansöker om att låna är det klokt att fundera på om det verkligen behöver låna. Det kostar alltid att låna, du betalar alltid ränta för pengarna och ofta tillkommer även andra avgifter. Är du säker på att du har råd med den kostnaden? Behöver du låna precis 25 000 kr eller klarar du dig med ett mindre belopp. Räntekostnaderna blir förstås större ju större lånet är.

2. Säkerställ att du kan betala tillbaka lånet i tid

När du lånar pengar är det självklart av stor vikt att du betalar tillbaka dem i tid. Gör du inte utan är sen tillkommer dryga straffavgifter och till slut kommer du hamna hos Kronofogden med allt vad det innebär. Om du är det minsta osäker på att du kan återbetala de 25 000 kronor bör du avstå eller välja ett mindre lånebelopp.

3. Välj ett lån med villkor som passar dig

Det är skillnad på lån och lån. Både villkor och kostnader kan variera rejält mellan olika långivare, även för ett lån av samma typ och på samma belopp. Det här betyder förstås att slutkostnaden för att låna 25 000 kronor kan se radikalt annorlunda ut beroende på vilken långivare du väljer.

Här gäller det att titta noga på långivarnas villkor innan du slår till. En del lägger på flera typer av avgifter. Vissa tillämpar individuell ränta, andra har en fast räntesats för alla låntagare.

Om räntan sätts individuellt är det dina ekonomiska förutsättningar och din kreditvärdighet som ligger till grund för räntesättningen. Det här innebär att du aldrig kan veta vad räntan blir förrän du ansökt om själva lånet eftersom den sätts efter kreditprövning.

Har du god ekonomi har du också goda möjligheter att få en bra ränta. Om det är si och så med din kreditvärdighet, t. ex. på grund av höga befintliga skulder och betalningsanmärkningar kommer räntan i de flesta fall att bli högre.

Vi på Flexkontot tillämpar en fast räntesats för alla sökanden. Vi anser det är en mer transparent och rättvis modell som gör det lättare för dig som kund att planera din ekonomi och återbetalningen av lånet.

4. Bevara din kreditvärdighet – Låna 25 000 kronor utan UC

Din kreditvärdighet är viktig av flera skäl. Först och främst så påverkar den dina möjligheter att få ett lån, hur mycket du kan låna, men också kostnaden (om långivaren tillämpar individuell räntesättning). Om du planerar att teckna ett lite större lån som ett billån eller bolån längre fram kommer räntan att göra stor skillnad. Därför är det klokt att bevara din kreditvärdighet så långt det är möjligt.

Ett sätt att bevara din kreditvärdighet är att undvika onödiga UC-förfrågningar. Därför kan det vara klokt att välja en långivare som inte använder sig av just UC om endast vill låna ett mindre belopp som 25 000 kr. Lån utan UC är oftast lite dyrare än “vanliga”, men det kan ändå bli en bättre affär om du får en bättre ränta på det stora lånet du planerar att ta längre fram.

Hos oss på Flexkontot kan du låna 25 000 kronor utan UC. Vi använder oss nämligen att det alternativa kreditupplysningsbolaget Bisnode, vilket innebär att du helt slipper en notering hos UC.

Vem kan låna 25 000 kronor hos Flexkontot?

För att låna 25 000 kronor genom oss på Flexkontot ska du vara minst 18 år gammal och bosatt i Sverige. Du ska även ha en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer. Du behöver ha ett svenskt bankkonto och BankID (behövs för att identifiera dig och godkänna din ansökan. Betalningsanmärkningar är okej så länge din ekonomi ser bra ut i övrigt.

Vanliga frågor om att låna 25 000 kr

Går det att låna 25 000 kr trots betalningsanmärkningar?

Ja, hos oss kan du låna 25 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar. Vi dömer ingen på en enskild punkt utan tar ett helhetsgrepp när vi bedömer din ekonomi och betalningsförmåga. Om vi bedömer att du har tillräckliga ekonomiska marginaler för att betala tillbaka pengarna du lånar kan vi erbjuda dig ett lån även om du har anmärkningar sedan tidigare.

Det krävs dock att du lever upp till våra grundkrav och att du klarar den kreditprövning som vi alltid gör efter att vi tagit emot din låneansökan.

Kan jag låna 25 000 kr utan UC?

Ja, när du lånar 25 000 kronor genom oss på Flexkontot registreras ingen kreditförfrågam hos UC. Du behöver därmed inte bekymra dig för att försämra din UC-score och dina möjligheter att få en bra ränta på framtida lån (där långivaren hämtar kreditupplysningarna hos UC).

När betalas mitt lån ut?

Vi på Flexkontot erbjuder utbetalning av pengarna du lånar samma dag som din låneansökan godkänns. Det gäller oavsett vilket belopp du lånar. Det här gäller dock under vardagar och kontorstid eftersom det är då vi godkänner ansökningar och hanterar utbetalningar. Ansöker du utanför kontorstid kan vi tidigast påbörja utbetalningen av ditt lån under nästa vardag.

Tänk även på att tiden det tar innan pengarna finns på ditt konto kan variera något beroende på vilken bank du har. Generellt går utbetalningen snabbast om du har konto hos någon av storbankerna. Men räkna med att det tar 1-2 bankdagar (från godkänd ansökan) innan pengarna finns på ditt konto.

Behöver jag någon säkerhet när jag lånar 25 000 kronor?

Nej, ingen säkerhet krävs när du lånar 25 000 kronor (eller något annat belopp) av oss på Flexkontot. Det betyder att ditt lån inte är låst till en specifik vara eller ett angivet ändamål som exempelvis ett bolån är. Du kan därför använda pengarna du lånar till precis vad du vill. Många av våra kunder använder lån i den här storleken till att finansiera resor, täcka oväntade utgifter och förstås helt vanlig konsumtion, till exempel köp av grejer till hemmet.

Vad krävs för att låna 25 000 kronor?

Vår grundkrav för att behandla din ansökan om att låna 25 000 kronor är att du har fyllt 18 år när du ansöker om lånet och att du har en årlig inkomst på minst 120 000 kronor. Du ska även vara folkbokförd och bosatt i Sverige. Vidare så behöver du ha ett svenskt bankkonto och ett aktivt BankID. BankID krävs för att legitimera dig och för att signera din låneansökan.

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder i vägen för dig som vill låna 25 000 kronor. Vi på Flexkontot dömer ingen på en enda punkt som många av de stora bankerna gör utan gör helhetsbedömning av din ekonomi och betalningsförmåga. Vi ser helt enkelt mer till din ekonomi som den ser ut idag istället för att fästa all vikt vid tidigare misstag. Det innebär att vi ofta kan erbjuda lån även till personer som har anmärkningar.

Kan jag låna 25 000 kronor trots skulder hos Kronofogden?

Nej, det är inte möjligt att låna hos oss om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Ingen seriös långivare kommer att låna ut pengar till personer som har Kronofogdeskulder. Däremot är du välkommen att söka låna hos oss när du betalat av skulderna. Dina chanser att få ett lån beviljat ökar ju längre tid det gått sedan du blev av skulderna.