Dun & Bradstreet kreditupplysning

Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet

Kreditupplysning hos Dun & Bradstreet innebär att långivare får tillgång till en detaljerad och analytisk bedömning av din kreditvärdighet och finansiella välmående. Denna information är avgörande för huruvida du exempelvis kan låna med betalningsanmärkning.

 

Dun-&-bradstreet

 

Vilka är Dun & Bradstreet?

Dun & Bradstreet, tidigare Bisnode, är ett globalt företag som specialiserat sig på att tillhandahålla affärsinformation och analyser för att stödja företagsbeslut. Företaget grundades redan 1841 och har sedan dess fortsatt vara en vital del av det ekonomiska landskapet. Detta sker bland annat genom att samla, analysera och tillhandahålla högkvalitativ information om privatpersoner och företag över hela världen.

 

Vad innehåller en kreditupplysning hos Dun & Bradstreet?

En kreditupplysning från Dun & Bradstreet innehåller viktiga parametrar som är avgörande för huruvida du kan bli beviljad ett lån eller inte.

Kreditupplysningen är dagsaktuell och innefattar bland annat:

  • Folkbokföringsuppgifter
  • Deklarerad inkomst
  • Betalningsförmåga
  • Eventuella betalningsanmärkningar

 

Vad är fördelen med att använda Dun & Bradstreet?

Den främsta fördelen för dig som potentiell låntagare är att du kan ansöka om ett lån utan UC. Det innebär således att en kreditupplysning endast syns hos Dun & Bradstreet och din kreditvärdighet hos UC påverkas inte.

Generellt kan man säga att större lån, exempelvis bolån, för det mesta sker via UC. Medan mindre lån som mobillån och kontokredit sker via andra kreditupplysningsföretag.

Det kan därmed vara värt att tänka på om du går i tankarna att låna pengar. Du vill med andra ord inte påverka ditt kreditbetyg hos UC om du bara ska ta ett litet lån för att täcka en oförutsedd utgift. Istället kan du bevara din kreditvärdighet hos UC och när det väl blir dags för ett större lån i framtiden så har du sett till att bevara din kreditvärdighet i så gott slag som möjligt, givet dina förutsättningar.

 

Varför tas det en kreditupplysning hos Dun & Bradstreet?

Enligt lag är alla långivare skyldiga att göra en kreditupplysning på dig som låntagare. Detta görs främst för din säkerhet och att du inte ska kunna ta ett lån som du inte kommer kunna betala tillbaka.

Om en långivare mot förmodan skulle påstå att de erbjuder lån utan kreditupplysning så bör du se det som en oseriös aktör och en stark varningsflagg.

 

Dun-&-bradstreet-kreditupplysning

 

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en sammanställning av information om en individs eller ett företags kreditvärdighet och finansiella historik. Syftet med en kreditupplysning är att ge långivare, företag eller andra organisationer en objektiv bedömning av risken att ge kredit eller etablera en affärsrelation med den berörda parten.

En kreditupplysning innehåller vanligtvis information om följande:

Betalningshistorik:
En sammanfattning av tidigare och nuvarande skulder samt hur väl den berörda parten har uppfyllt sina betalningsförpliktelser.

Kreditanvändning:
En översikt över hur mycket kredit som för närvarande används i förhållande till den tillgängliga krediten, känt som kreditutnyttjande.

Kreditbetyg:
En numerisk eller alfanumerisk indikator som representerar den sammanlagda kreditvärdigheten. Kreditbyråer tilldelar dessa poäng baserat på en analys av kreditinformationen. Läs mer om kreditbetyg här.

Övrig finansiell information:
Det kan inkludera uppgifter om tidigare och nuvarande lån, kreditkort, betalningsanmärkningar, och andra relevanta ekonomiska detaljer.

 

Ta kreditupplysning på dig själv hos Dun & Bradstreet

Hos Hos Dun & Bradstreet kan du begära kreditupplysningar på dig själv utan att det registreras eller påverkar din kreditvärdighet. Att göra en kreditupplysning på sig själv kan vara ett klokt sätt att få en övergripande bild av ens finansiella välmående, innan en eventuell låneansökan skickas iväg till banken.

 

Lån utan UC hos Flexkontot

När du ansöker om ett lån hos Flexkontot så tas ingen kreditupplysning hos UC. Istället använder vi oss av Dun & Bradstreet. Dessa kreditupplysningsföretag är särskilda och de kan inte se eventuella förfrågningar hos varandra. För dig som låntagare är det positivt eftersom du kan bevara din kreditvärdighet hos UC samtidigt som du kan låna utefter dina behov.

För att kunna låna hos oss behöver du ha fyllt 18 år och ha minst 180 000 kr i årsinkomst. Du behöver även ett svenskt bankkonto och BankID för att kunna ansöka och du får inte ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Betalningsanmärkningar är dock accepterade.