Lån med utbetalning via Swish

Låna 3 000 – 30 000 kr utan UC

Hos Flexkontot kan du låna upp till 30 000 kr utan UC. Vi Swishar pengarna samma dag som lånet beviljas.

 • Låna upp till 30 000 kr utan UC
 • Ansök snabbt och enkelt med BankID
 • Möjligt att beviljas betalningsfri månad
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras
 • Välj utbetalning via Swish eller banköverföring

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lån som utbetalas via Swish

Flexkontot erbjuder en kontokredit där du kan låna 3 000 – 30 000 kr och välja att få dina pengar utbetalade via Swish, istället för traditionell banköverföring.

Du gör din ansökan online och får besked inom 24 timmar. Kreditupplysningen hämtas via Dun & Bradstreet (Bisnode), vilket betyder att du kan låna helt utan UC.

Betalningsanmärkningar kan accepteras då vi tittar på din nuvarande förmåga att återbetala lånet istället för din historik.

 

Ansök om lån med utbetalning via Swish

 

Vad är ett lån som utbetalas via Swish?

Ett ’lån som utbetalas via Swish’ är inte en officiell term utan en informell benämning på ett lån som erbjuder utbetalning via Swish. Swish är en populär app i Sverige och den används för att snabbt och enkelt kunna överföra pengar mellan privatpersoner och företag genom att knyta betalningen till mobilnumret.

När man i folkmun pratar om dessa lån menar man egentligen att utbetalningen sker via Swish, men själva lånetypen är samma som för andra typer av lån, såsom kontokredit eller snabblån. Om du funderar på att ta ett lån är det viktigt att du läser igenom villkoren och tittar på vilken ränta lånet har.

 

Är lån med utbetalning via Swish samma sak som SMS-lån?

Nej, lån som utbetalas via Swish och SMS-lån är inte samma sak, men de har vissa likheter. Båda är typer av konsumentlån som vanligtvis erbjuds med smidig utbetalning, men det finns viktiga skillnader mellan dem:

 

Kevin ansöker om ett lån med utbetalning via Swish.

 

Lån med utbetalning via Swish:

Utbetalning via Swish: Lån där pengarna betalas ut via Swish, en mobilbetalningsapp som är väldigt populär i Sverige. Swish används för att snabbt och enkelt överföra pengar privatpersoner emellan samt privatpersoner och företag.

Reglerad och licensierad: Lån som erbjuder utbetalning via Swish, måste precis som andra lån följa de finansiella regleringarna och kraven som gäller i det aktuella landet. I Sverige regleras lånen av Finansinspektionen och måste följa lagstiftningen för konsumentkrediter.

 

SMS-lån:

Ursprung via SMS: SMS-lån är en äldre term som användes för kortsiktiga, små lån som ursprungligen beviljades genom att låntagaren skickade ett SMS-meddelande till långivaren. Denna metod användes tidigare i Sverige och även andra länder.

Kritik och reglering: SMS-lån fick mycket kritik för höga räntor och aggressiva lånevillkor. Som ett resultat har regleringar införts i många länder för att skydda konsumenter från ockerliknande räntor och andra oönskade praxis. Termen “SMS lån” används nu mindre och mindre.

 

Fördelar & nackdelar med lån som utbetalas via Swish

Funderar du på att välja ett lån med utbetalning via Swish men är osäker på vilka fördelar och nackdelar det kan ha? Då har du kommit rätt! Nedan listar vi fördelar och nackdelar med lån som utbetalas via Swish.

 

Fördelar med lån som utbetalas via Swish

 • Bekvämlighet: Många är bekanta med Swish och använder det dagligen för olika sorters transaktioner. Kanske har du redan Swishat någon idag?
 • Smålån: Lånen tillåter oftast mindre lånebelopp, vilket kan vara svårt att hitta vid de mer traditionella privatlån som banker erbjuder.
 • Utbetalningen: Swish-överföringar är kända för sin snabbhet och omedelbarhet. Ett lån med Swish-utbetalning vara ett smidigt sätt att få tillgång till kapital.
 • Allt sköts via mobilen: Att kunna ansöka om och ta emot ett lån med din smartphone är både enkelt och smidigt.
 • Mindre byråkrati: Swish-överföringar kan vara mindre byråkratiska än traditionella banköverföringar. Detta kan spara tid och minska den administrativa bördan för både låntagaren och långivaren.
 • Enkelhet: Swish är lätt att använda och kräver inte mycket teknisk kunskap. Det är enkelt att skicka och ta emot pengar med appen, vilket kan göra lånetransaktionen smidigare.
 • Säkerhet: Swish-överföringar är krypterade och skyddade, vilket kan ge en viss nivå av säkerhet när du tar emot lånebeloppet.

 

Nackdelar med lån som utbetalas via Swish

 • Höga räntor: Dessa lån är ofta kortfristiga lån och tenderar att ha högre räntor jämfört med traditionella privatlån.
 • Korta återbetalningstider: Lånet kan behöva återbetalas inom en kort tidsram, vilket kan vara en utmaning för vissa låntagare. På Flexkontot erbjuder vi dock flexibla återbetalningar där du väljer hur mycket du vill betala tillbaka, dock minst 8% av lånet eller minst 500 kr.
 • Risk för impulslån: Den bekvämlighet och smidighet som lånet erbjuder kan leda till impulsiva beslut utan tillräcklig eftertanke.

Det är viktigt att komma ihåg att valet av utbetalningsmetod bara är en del av lånetransaktionen. De viktigaste faktorerna du bör ha i åtanke är lånevillkoren, räntesatserna, avgifterna och din förmåga att återbetala lånet.

Innan du bestämmer dig för att ta ett lån är det viktigt att noggrant granska alla dessa faktorer och välja ett lån som passar din ekonomiska situation och behov.

 

Vanliga missförstånd när man lånar pengar med utbetalning via Swish

När det gäller lån med utbetalning via Swish kan det finnas flera vanliga missförstånd eller förväxlingar som många gör. Här är några av de vanligaste missförstånden:

 

Swish är lånet
Ett vanligt missförstånd är att tro att Swish är själva lånet. Swish är helt enkelt en utbetalningsmetod som används för att överföra pengarna till din bank eller din digitala plånbok. Lånet i sig är fortfarande en finansiell transaktion mellan dig och långivaren. Det är även viktigt att överväga lånevillkoren, räntesatserna och andra aspekter av lånet separat.

 

Säkerheten med Swish
Många människor kanske tror att Swish-överföringar är 100% säkra. Det är viktigt att förstå att även om Swish är en säker betalningsmetod, finns det alltid en viss risk för bedrägeri eller felaktiga transaktioner om ditt Swish-konto blir komprometterat. Du måste ta lämpliga försiktighetsåtgärder för att skydda ditt konto, som att inte dela din BankID-kod med andra och vara försiktig när du öppnar länkar eller appar som begär dina inloggningsuppgifter.

 

Lånets villkor
En annan missuppfattning är att vissa personer ibland fokuserar för mycket på Swish-utbetalningen att de förbiser de faktiska lånevillkoren. Lånevillkoren varierar beroende på långivaren och lånetypen och kan inkludera räntesatser, avgifter, återbetalningsterminer och andra viktiga detaljer. Det är viktigt att noga granska och förstå dessa villkor innan du accepterar ett lån. Vill du veta vilka vilkor vi erbjuder på Flexkontot? Läs om våra villkor här.

 

Internationell användning
Swish är främst en svensk betalningsmetod och kan därmed inte användas för internationella transaktioner. Om du behöver göra internationella betalningar eller använda lånet utanför Sverige kan du behöva andra betalningsmetoder.

 

För att undvika dessa missförstånd är det viktigt att noggrant läsa och förstå alla lånevillkor, vara medveten om säkerhetsaspekterna av Swish och överväga ditt behov och förmåga att återbetala lånet innan du tar ett lån med utbetalning via Swish.

 

Så skaffar du Swish

För att kunna ansluta dig till Swish behöver du logga in på din bank och koppla ditt mobilnummer till ditt bankkonto. När detta är gjort laddar du ned Swish-appen och aktiverar den med Mobilt BankID på samma enhet. Läs mer på Swish hemsida.

 

Kontokredit med utbetalning via Swish

Hos oss på Flexkontot kan du ansöka om kontokredit mellan 3 000 – 30 000 kr och välja att få lånet utbetalat via Swish. Smidigt, eller hur?

 

Låneansökning på mobilen

 

Har du betalningsanmärkning? Vi kan acceptera betalningsanmärkningar då vi tittar på helheten och fokuserar på hur din ekonomi ser ut idag, inte på tidigare misstag. När du lånar pengar hos oss gör vi en noggrann kreditkontroll och kreditupplysningen hämtas in via Dun & Bradstreet (Bisnode) – vilket innebär att du kan låna pengar utan UC.

Ansökan gör du online med BankID och du får besked inom 24 timmar. Som kund hos Flexkontot har du även möjlighet att beviljas en betalningsfri månad.

 

Påbörja din låneansökan

 

Fördelar med kontokredit:

Återbetalning
I en kontokredit får du som låntagare tillgång till en kreditgräns och kan använda krediten när som helst upp till den gränsen. Återbetalningen är flexibel och du kan välja att betala tillbaka hela eller en del av skulden vid varje faktureringsperiod.

 

Ränta
Du betalar bara ränta på det utnyttjade beloppet av kontokrediten. Räntan kan vara rörlig och baseras vanligtvis på marknadsräntor plus en påläggskostnad från kreditgivaren. Räntan beräknas vanligtvis månadsvis baserat på den utestående skulden. Flexkontot erbjuder en fast årsränta. Se exempel på vad ett lån på 10 000 kr skulle kosta högst upp på sidan.

 

Återanvändning
En av de mest distinkta egenskaperna hos en kontokredit är att den kan återanvändas när du betalar tillbaka skulden. När du betalar av skulden minskar den utnyttjade delen av kreditgränsen, men du kan fortsätta använda den återstående krediten igen.

 

Flexibilitet
Kontokrediter ger låntagaren flexibilitet att hantera sina utgifter och skulder över tid. De kan användas för att täcka oväntade utgifter, hantera kortsiktiga likviditetsproblem eller för andra ändamål.

 

Kreditgräns
Kreditgränsen fastställs av kreditgivaren baserat på låntagarens kreditvärdighet och ekonomiska situation. Det är det maximala beloppet som låntagaren kan låna inom ramen för kontokrediten. Hos oss kan du ansöka om kontokredit på 3 000 – 30 000 kr.

 

Månadsavgifter
Kontokredit kan åtföljas av månadsavgifter eller andra kostnader. Det är viktigt att vara medveten om dessa avgifter och kostnader när du använder en kontokredit.