Låna 20 000 kr

Låna 20 000 kr med flexibel kontokredit

Låna 20 000 kr till förutsägbar kostnad och utan att påverka din UC-score. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 20 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

 • Låna upp till 20 000 kr utan säkerhet
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Låna utan upplysning från UC
 • Utbetalning samma dag

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1096 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 20 000 kr utan UC med Flexkontots flexibla kontokredit. Här kan du läsa mer om att låna 20 000 kr.

Låna 20 000 kr

Flexkontot erbjuder möjligheten att låna 20 000 kronor. Våra krav för att låna pengar av oss är att du är minst 18 år gammal, har en årsinkomst över 150 000 kronor per år före skatt samt att du har svenskt personnummer. När du ansöker om att låna 20 000 kronor gör vi en sedvanlig kreditprövning och meddelar normalt vårt beslut inom 24 timmar.

Vårt lån är en kontokredit där du beviljas ett kreditutrymme som du sedan disponerar på ett flexibelt sätt genom att begära uttag när du behöver. Det är möjligt att låna 20 000 kr av Flexkontot utan UC och även trots betalningsanmärkning. Vi gör alltid en kreditprövning när du lånar pengar genom oss och ser till helheten, vi dömer ingen för gamla misstag om du har ordning på din ekonomi idag. Även våra större lån på 25 000 kronor har samma egenskaper.

När du blir beviljad ett lån på 20 000 kr betalar vi ut dina pengar direkt. Det är möjligt att låna även med betalningsanmärkning och vi tar ingen UC. Våra krediter har snabblånets alla fördelar. Hos vår systerprodukt Brixo har vi även mer information om att låna 20 000 kr.

Läs mer om våra alternativa lånebelopp på 5 000 kronor eller 15 000 kronor i våra separata artiklar.

Våra krav när du vill låna 20 000 kr

Detta krävs för att kunna låna av Flexkontot

 • Du har fyllt 18 år
 • Du har ett svenskt personnummer
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Du har en inkomst på minst 150 000 kr per år
 • Du har inga aktuella skulder hos Kronofogden
 • Du kan legitimera dig med BankID

Hur görs kreditbedömningen när jag lånar 20000 utan UC?

Vi på Flexkontot använder oss av kreditupplysningsbolaget Bisnode för våra kreditupplysningar. Det här innebär att du helt slipper en notering i UCs register och inte försämrar din UC-score när du lånar hos oss.

Vi tittar sedan på information vi får från Bisnode i kombination med de uppgifter du själv lämnar i samband med ansökan. Sammantaget ger det här oss allt vi behöver för att avgöra om vi kan bevilja dig ett lån på 20 000 kronor eller inte. Ett viktigt verktyg vi använder vid den här processen är en automatiserad Kvar att leva på-kalkyl (KALP). Vid den tittar vi på saker som din inkomst, boendekostnad, befintliga skulder och andra fasta utgifter. På så vis får vi en bra bild av din betalningsförmåga och dina möjligheter att återbetala ett eventuellt lån på 20 000 kronor.

I undantagsfall kan vi behöva begära in kompletterande information för att kunna fatta ett väl avvägt beslut. Om det händer är det inte för att du gjort något fel eller för att vi är extra misstänksamma. Vi på Flexkontot månar helt enkelt om sund kreditgivning och vill att du ska få ett lån som passar just dig och dina omständigheter. Ett lån som gör nytta och som du har råd med utan att anstränga din ekonomi. Det gäller oavsett om du lånar 20 000 kronor eller något annat belopp.

Låna 20 000 med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan ställa till med mycket bekymmer. Det kan till exempel bli svårare att teckna abonnemang och få hyreskontrakt. Och det kan bli betydligt svårare och dyrare att få lån. De stora bankerna brukar exempelvis inte acceptera sökanden som har betalningsanmärkningar.

Men det är inte omöjligt att låna bara för att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vi på Flexkontot vet att man kan få en betalningsanmärkning av många olika anledningar och att den inte behöver säga så mycket om din ekonomi såsom den ser ut idag. Du kanske tidigare haft svårt att betala en faktura eller så kanske en räkning dykt upp medan du varit bortrest en längre tid?

Hos oss på Flexkontot ser vi först och främst till din nuvarande betalningsförmåga. Det innebär att vi kan vara mer flexibla i vår bedömning än storbankerna och erbjuda dig att låna 20 000 kr även om du har anmärkningar.

Så går det till när du lånar 20000 hos oss

Att ansöka om att låna 20 000 kronor hos oss är enkelt och tar max ett par minuter. Du kan ansöka direkt här på vår webbplats, dygnet runt alla dagar. Allt du behöver är ett aktivt BankID.

1. Fyll i ansökningsformuläret

Steg ett är att fylla i ansökningsformuläret som du hittar högst upp på den här sidan.

I formuläret anger du följande uppgifter:

 • Lånebelopp 20 000 kronor
 • Personnummer
 • Telefonnummer
 • E-postadress
 • Månadsinkomst
 • Clearing- och kontonummer
 • Sysselsättning (t.ex. tillsvidareanställd, timanställd eller student)

Alla dina uppgifter hanteras självklart på ett konfidentiellt och säkert sätt. När du gör en låneansökan hos oss är dina personuppgifter skyddade enligt aktuella dataskyddslagar och bestämmelser.

2. Vi gör en kreditprövning

Så fort vi mottagit din ansökan gör vi en kreditprövning. Det gör vi för att säkerställa att du uppfyller våra grundkrav och för att försäkra oss om du kan betala tillbaka lånet i tid. I samband med detta begär vi en kreditupplysning. Vi hämtar våra kreditupplysningar från Bisnode, vilket innebär att du slipper en notering hos UC och inte belastar din UC-score när du lånar 20 000 kronor hos oss.

3. Svar via e-post

När kreditprövningen är klar skickar vi besked om lånet beviljats eller inte till den e-postadress du angivit i din ansökan. I de flesta fall får du besked inom 24 timmar efter signerad ansökan (under helgfria vardagar). Har din ansökan godkänts bifogar vi även kredituppgifter där lånebelopp, återbetalningstid, månadskostnad samt avtalsvillkor är inkluderade.

4. Utbetalning av lånet och uttag

Utbetalningen av ditt första uttag sker i de flesta fall redan samma dag som lånet beviljas. Hur lång tid det tar innan pengarna finns på ditt konto varierar beroende på vilken bank du har konto hos. Räkna med 1-2 bankdagar.

Kom ihåg att du inte behöver använda hela det beviljade kreditbeloppet på en och samma gång. Ansöker du om en kreditgräns på 20 000 kronor och gör ett första uttag på 3 000 kronor går det utmärkt att spara resten och använda det som en buffert för oväntade utgifter.

5. Återbetalning av ditt lån

Vi på Flexkontot vet att alla har olika förutsättningar och att en lösning och återbetalningstakt inte är optimal för alla. Därför erbjuder vi flexibla återbetalningsvillkor där du i stor utsträckning kan välja hur mycket du vill betala varje månad. Det går till så att du får en fast lägsta månadskostnad som inkluderar avgifter och ränta. Kostnaden förblir densamma under löptidens gång (så länge du inte gör nya uttag). Det går självklart att betala in mer än det lägsta beloppet varje månad om du vill och självklart kan du lösa hela lånet på en gång om du så önskar.

Vanliga frågor om att låna 20 000 kr

Hur snabbt får jag mina 20 000 om låneansökan blir godkänd?

Vi på Flexkontot erbjuder utbetalning redan samma dag som din ansökan blir godkänd. Vi behandlar och godkänner låneansökningar under kontorstid på vardagar. Om du ansöker kvällstid eller under en helg kan vi tidigast godkänna ansökan och påbörja utbetalningen följande helgfria vardag.

Tänk också på att tiden tar innan pengar finns på ditt konto efter godkänd ansökan kan variera något beroende på vilken bank du har. Olika banker har olika rutiner för handläggning och bryttider. I normalfallet kan du räkna med att pengarna finns på ditt konto inom 1-2 bankdagar.

Vad är kraven för att låna 20 000 kronor?

Kraven för att låna 20 000 kronor hos oss på Flexkontot är att du har fyllt 18 år senast dagen då du skickar in din ansökan. Du behöver även ha en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer, ett konto hos en svensk bank och ett aktivt BankID.

Vi kan dessvärre inte erbjuda dig ett lån om du har skulder hos Kronofogden. Det går däremot bra att ansöka på nytt när du har blivit av med ditt skuldsaldo hos KF. Tänk dock på att dina chanser att få din låneansökan beviljad ökar om det gått ett tag sedan du betalade av Kronofogdeskulderna. Helst bör det ha gått minst sex månader.

Kan jag låna 20 000 kr med betalningsanmärkning?

Ja, en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för dig som vill låna 20 000 kronor. Vi på Flexkontot dömer ingen på en enda punkt. Så fort du skickat in din ansökan till oss gör vi en grundlig kreditprövning. I samband med den gör vi en helhetsbedömning av din ekonomi och betalningsförmåga. Om vi bedömer att du har tillräcklig betalningsförmåga, idag och på sikt, för att klara av ett nytt lån behöver en betalningsanmärkning inte vara ett problem.

Kan jag låna 20 000 kr utan UC?

Ja, vi på Flexkontot hämtar våra kreditupplysningar från Bisnode. Det här innebär att du helt slipper en notering hos UC och att din UC-score inte kommer att påverkas av en ny kreditförfrågan.

Den här möjligheten uppskattas av många som vill bevara sin kreditvärdighet hos just UC. En vanlig anledning är att man funderar på att ansöka om ett större lån, som ett bolån eller större privatlån, längre fram och vill maximera sina chanser att få låneansökan beviljad och/eller en bra ränta.

Vid större lån är det nämligen mer regel än undantag att kreditupplysningen görs hos UC. Därför kan det vara klokt att undvika onödiga förfrågningar inför det större lån, exempelvis om du bara behöver låna en mindre summa just nu.