Låna 15 000 kr

Låna 15 000 kr med flexibel kontokredit

Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till 15 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Betala endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 15 000 kr utan säkerhet
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Utbetalning samma dag som lånet beviljas

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1096 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 15 000 kr

Ett av våra vanligaste lånebelopp är 15 000 kr. Med en kontokredit på 15 000 kr får du stor flexibilitet och kan ta ut allt på en gång eller spara en del för senare uttag. Börja med att välja lånebelopp 15 000 kr och fylla i ansökan här online. Därefter legitimerar du dig med BankID och vi gör en snabb bedömning av ansökan. Därefter meddelas du besked inom 24 timmar. Så snart vi beviljat ditt lån så betalar vi ut önskat belopp för första uttaget direkt. Pengarna kommer fram samma dag eller senast bankdagen efter.

Låna 15 000 kr med betalningsanmärkning

Våra lån på 15 000 kr är populära då vi inte tar någon UC och även tillåter lån med betalningsanmärkning. Vi gör istället en helhetsbedömning baserad på all information vi får från dig när du ansöker om 15 000 kr och vi hämtar en kreditupplysning från Bisnode istället för UC.

Det är möjligt att låna pengar trots att du har en betalningsanmärkning även hos andra långivare, men det kan vara svårare. Traditionella banker och många långivare kan se dig som en högre risk på grund av din betalningshistorik. Men det finns långivare som specialiserar sig på lån till personer med betalningsanmärkningar precis som Flexkontot.

Tänk på att dessa lån ofta kommer med högre räntor och avgifter på grund av den ökade risken för långivaren. Det är viktigt att noggrant överväga din förmåga att betala tillbaka lånet, eftersom ytterligare missade betalningar kan försämra din kreditvärdighet ännu mer och leda till ytterligare ekonomiska problem. Om du överväger att ta ett lån trots en betalningsanmärkning, bör du överväga alternativa lösningar och söka råd från en finansiell rådgivare. Det kan också vara värt att undersöka möjligheterna att förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån på 15 000 kr, till exempel genom att betala av befintliga skulder och se till att du är registrerad på din nuvarande adress.

Låna 15 000 kr utan UC

Det är möjligt att låna 15 000 kronor utan en kreditupplysning från UC (Upplysningscentralen). UC är Sveriges största kreditupplysningsföretag och används av många banker och finansinstitut, men det finns andra företag som också kan utföra kreditupplysningar, såsom Creditsafe, Bisnode och Decidas.

Långivare som inte använder UC för sina kreditupplysningar kan vara ett alternativ för personer som vill undvika för många förfrågningar hos UC, eftersom för många UC-förfrågningar under en kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Men kom ihåg att även om en långivare inte använder UC, kommer de fortfarande att utföra en kreditkontroll med hjälp av ett annat företag (I Flexkontots fall genom Bisnode). Du måste fortfarande uppfylla långivarens krav, och att låna pengar utan UC innebär inte nödvändigtvis att lånet har bättre villkor eller lägre räntor.

Det är alltid viktigt att noggrant läsa igenom och förstå villkoren innan du ansöker om att låna 15 000 kr. Det kan också vara bra att jämföra olika långivare för att hitta det bästa lånet för din situation. Om du är osäker, överväg att prata med en finansiell rådgivare.

Kontokredit på 15 000 kronor

Hos Flexkontot är det möjligt att låna 15 000 kronor genom en kontokredit, förutsatt att du uppfyller de krav och villkor som ställs av oss som långivare. En kontokredit är ett flexibelt lån där du har en viss kreditgräns (till exempel 15 000 kronor) och kan låna upp till den gränsen när du behöver. Du betalar ränta bara på det belopp du faktiskt lånar.

Tänk på att det kan finnas andra kostnader förknippade med en kontokredit, som uppläggningsavgift och månadsavgift. Det är också alltid viktigt att du känner till att du är skyldig att betala tillbaka det belopp du lånar, och att försenad eller utebliven återbetalning kan leda till extra avgifter och skada din kreditvärdighet. Några av fördelarna med att låna 15 000 kr genom en kontokredit är flexibilitet och tillgänglighet samt att det i många fall kan bli billigare.

Du kan låna upp till din kreditgräns när du behöver, vilket ger dig finansiell flexibilitet och du betalar bara för vad du använder. Du betalar alltså bara ränta på det belopp du faktiskt lånar, inte på hela kreditgränsen. Så om du ansöker om en kontokredit på 15 000 kronor, men bara tar ut 5 000 kronor så kommer du alltså bara betala ränta på 5 000 kronor.

Pengarna är tillgängliga direkt när du behöver dem, utan att behöva ansöka om ett nytt lån varje gång. Det innebär att du får många av ett snabblåns fördelar. Du har också möjlighet att återbetala i egen takt som passar din ekonomiska situation, så länge du uppfyller minimumkraven.

Andra populära lånebelopp

Läs också mer om våra andra lån på 10 000 kronor eller 20 000 kronor i våra separata artiklar. Här kan du läsa mer om att låna 30 000 kr.

Välkommen med din ansökan

Låna 15 000 kr utan UC genom vår flexibla kontokredit. Vi erbjuder trygga villkor, flexibel återbetalning och personlig service.

Vanliga frågor om att låna 15 000 kr

Vad krävs för att låna 15 000 kr hos Flexkontot?

För att låna 15 000 kronor hos oss krävs att du har fyllt 18 år vid ansökningstillfället och att du har en årlig inkomst på 120 000 kronor eller mer. Du ska också vara bosatt och folkbokförd i Sverige, ha konto hos en svensk bank och ett fungerande BankID (något som krävs för att identifiera dig och för att signera din låneansökan).

Vi kan dock inte bevilja ett lån om du har aktiva skulder hos Kronofogden. Ingen seriös långivare kommer att erbjuda dig ett lån om du har ett skuldsaldo hos KF. Du är däremot välkommen att ansöka på nytt när du betalat av dina skulder hos Kronofogden. Det kan vara bra att veta att att dina chanser att få låneansökan beviljad ökar väsentligt ju längre tid det gått sedan du blev av med skulderna, helst bör det gått minst sex månader.

Kan jag låna 15 000 kr trots betalningsanmärkning?

Ja, hos oss på Flexkontot är det möjligt att låna pengar trots tidigare anmärkningar. Vi gör alltid en helhetsbedömning i form av en grundlig kreditprövning efter att vi mottagit din ansökan. Vid den tittar vi på ekonomiska situationer och betalningsförmåga såsom den ser ut idag och på sikt.

Det här innebär att historiska misstag som kan ha resulterat i en betalningsanmärkning inte behöver vara ett hinder för dig som vill låna 15 000 kr (eller något annat belopp). Detta under förutsättning att du har ordning på din ekonomi idag och har tillräcklig betalningsförmåga för att klara av betala tillbaka ett lån på 15 000 kronor med tillhörande räntor och avgifter.

Är det möjligt att låna 15 000 kr utan UC?

Ja, det går utmärkt att låna mindre belopp som 15 000 kronor utan UC. Vid lån på belopp under 30 000 kronor är det till och med relativt vanligt att ingen kreditförfrågan görs hos UC.

Vi på Flexkontot använder oss av kreditupplysningsbolaget Bisnode. Detta innebär att ingen notering sparas i UCs register och att din UC-score inte påverkas negativt av en ny kreditförfrågan.

Det kan i vissa situationer vara smart att undvika kreditförfrågningar hos UC när du är ute efter att låna ett mindre belopp som 15 000 kr. Ett exempel är om du planerar att teckna ett litet större lån längre fram, som ett billån eller bolån, och vill maximera dina chanser att få en bra ränta.

Vid större lån använder långivare nämligen så gott som alltid just UC. Som du säkert vet är det inte bra för din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar till bra villkor att ha alltför många UC-förfrågningar. Därför kan det vara klokt att vända sig till en långivare som erbjuder lån utan UC om du endast behöver låna ett mindre belopp.

Vad blir uppläggningsavgiften när jag lånar 15 000 kr?

Vi tar ut en uppläggningsavgift på 475 kronor när du lånar 15 000 kronor genom oss på Flexkontot.

Vad blir räntan när jag lånar 15 000 kronor?

Vi på Flexkontot tar ut en fast ränta (nominell bunden årsränta) på 43,98 procent. Till det kommer en uppläggningsavgift på 475 kronor och en månatlig administrationsavgift på 25 kr. Vid en exempelkredit på 10 000 kronor som återbetalas med 1 096 kr per månad under 12 månader så blir den effektiva årsräntan 76,8 %.Den totala kostnaden i exemplet blir 3 440 kr. Tänk på att den effektiva årsräntan kommer att skilja sig från exempelkrediten om du lånar ett annat belopp eller väljer en annan återbetalningstakt.