Låna 3 000 kr

Låna 3 000 kr genom Flexkontots kontokredit

Låna 3 000 kr med betalningsanmärkning och utan UC. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till en kreditram om 3000 kronor att använda på det sätt du önskar. Välja att ta ut allt direkt eller bara en mindre del, och betala endast ränta för den del du utnyttjar.

 • Låna upp till 3 000 kr utan säkerhet
 • Låna 3 000 kr trots betalningsanmärkning
 • Ansök med BankID och få besked inom 24 timmar

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskrediter

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 3 000 kr med betalningsanmärkning

 

Låna 3000 kr med kontokredit

Att låna 3000 kr med en kontokredit kan vara ett alternativ om du behöver en snabb och flexibel finansieringslösning. Kontokredit är en typ av kreditlån där du blir beviljad en förutbestämd kreditgräns som du kan använda flexibelt för uttag när du behöver det. Man betalar bara ränta på det belopp som du faktiskt utnyttjar.

Att låna 3000 kr med en kontokredit kan vara fördelaktigt av flera anledningar:

 • Snabb utbetalning av uttag: Kontokredit är oftast en snabb finansieringslösning när lånet på 3000 kr väl är på plats eftersom du då redan har en godkänd kreditgräns. Du behöver bara dra från kreditgränsen när du behöver pengar och utbetalningen görs direkt på ditt bankkonto.
 • Flexibel återbetalning: Med en kontokredit på 3 000 kr har du en flexibel återbetalningstid, där du kan betala tillbaka pengarna när det passar dig och i den takt som du önskar. Du betalar endast ränta på det utnyttjade beloppet. Minsta betalning är 8 % av utestående skuld eller minst 500 kr per månad.
 • Låna 3000 kr utan säkerhet: Flexkontot kontokredit kräver ingen säkerhet, vilket innebär att du inte behöver pantsätta något för att kunna låna pengar.

Är det möjligt att låna 3000 kr trots betalningsanmärkning?

Ja, det är möjligt att låna 3000 kr trots betalningsanmärkning av Flexkontot. En betalningsanmärkning är en notering hos kreditupplysningsföretag som visar att du har missat en eller flera betalningar på ett lån eller en faktura tidigare i ditt liv. Denna anmärkning påverkar din kreditvärdighet negativt och det kan därför bli svårare att få lån med betalningsanmärkning eller andra former av kredit hos andra banker och kreditbolag.

Flexkontot beviljar dock lån trots betalningsanmärkningar. Det gäller både våra 3000 kronors lån och andra större belopp upp till 30 000 kr. Vi tar istället hänsyn till en lång rad andra faktorer, såsom din nuvarande ekonomiska situation, din inkomst och hur länge du har haft betalningsanmärkningen.

Det är viktigt att ha ordning på sin ekonomi och inte ta på sig ytterligare skulder om man har det svårt att betala tillbaka tidigare lån. Om du är osäker på om du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid är det bättre att försöka hitta andra lösningar. Har du däremot anmärkningar från parkeringsböter eller annat flera år tillbaka i tiden och bra ordning nu så ska inte det hindra dig från att låna 3000 kr av oss.

Låna 3000 kr utan UC

Hos Flexkontot kan man låna 3000 kr utan UC. UC (Upplysningscentralen) är ett av flera kreditupplysningsföretag i Sverige som används av långivare för att bedöma en persons kreditvärdighet. Flexkontot använder sig dock av Bisnode samt helt andra metoder för att bedöma din kreditvärdighet. Vi är noggranna i kreditbedömningen, även på små lån på 3000 kr, så att du som kund kan vara trygg och låna 3000 kr utan UC.

Stora banker brukar använda UC i sin bedömning, även om deras kunder vill låna 3000 kr, men det finns flera olika typer av lån som kan beviljas utan UC, till exempel sms-lån, snabblån och kontokrediter hos många minder långivare. Oavsett om du använder UC eller inte är det viktigt att ta genomtänkta beslut och undvika ekonomiska problem i framtiden.

Vilka andra belopp än 3000 kr kan man låna av Flexkontot?

Flexkontot är en typ av kontokredit som erbjuds av Brixo AB, och 3000 kronor är det lägsta beloppet som man kan låna av oss. Vilket belopp vi kan bevilja varierar beroende på ens kreditvärdighet och ekonomiska situation. Det är möjligt att låna upp till 30 000 kr med Flexkontot, men det exakta beloppet som beviljas kan variera från person till person. Ett vanligt lånebelopp är 10 000 kronor.

Egentligen är det en kreditgräns man beviljas. Flexkontot fungerar som en kredit där man själv bestämmer hur mycket man vill låna upp till en viss gräns (till exempel 3000 kr). Till exempel är det möjligt att ansöka om ett lån med kreditgräns på 3000 kr, men sedan bara ta ut 1000 kronor och spara resten för framtida uttag. Det är även möjligt att höja kreditgränsen senare till ett högre belopp som 5 000 kr eller 15 000 kronor. Det är viktigt att man har en sund ekonomi och har möjlighet att betala tillbaka krediten i tid för att undvika onödiga avgifter och dröjsmålsränta.

Grundkrav för att låna 3000 kr

De grundkrav som finns för att låna 3000 kr av oss är:

 • Ålder: Du måste vara minst 18 år för att få låna pengar i Sverige.
 • Inkomst: Vi kräver att du har en fast inkomst från arbete eller pension och som är minst 150 000 kronor.
 • Kreditvärdighet: Du får inte ha en aktuell skuld hos Kronofogden. Tidigare betalningsanmärkningar är dock ok. Vi gör en helhetsbedömning och tar hänsyn till många olika faktorer.
 • Bankkonto: Du behöver ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn för att kunna ta emot lånebeloppet om 3000 kr och betala tillbaka lånet.
 • Folkbokförd i Sverige: Du är folkbokförd i Sverige och har ett svenskt personnummer.

Läs igenom lånevillkoren innan du ansöker om ett lån, så att du vet vilka krav som gäller.

Att tänka på innan du ansöker om ett lån på 3000 kr

Innan du ansöker om ett lån på 3000 kr finns det flera saker att tänka på för att säkerställa att du tar ett lån som passar dig och din ekonomiska situation.

Här är några viktiga saker att överväga innan du ansöker om ett lån på 3000 kr. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och noga överväga dina alternativ kan du ta ett lån som passar dig och din ekonomiska verklighet:

 1. Ränta och avgifter: Det är viktigt att du noga läser och förstår villkoren för lånet, inklusive ränta och avgifter. Se till att du vet hur mycket lånet kommer att kosta totalt, så att du inte blir överraskad av kostnader senare.
 2. Din ekonomiska situation: Innan du tar ett lån är det viktigt att du tittar på din egen ekonomiska situation. Fundera på om du har råd att betala tillbaka lånet inom den avtalade återbetalningstiden och hur detta kan påverka din ekonomi i framtiden. Tänk också på att om du har flera lån samtidigt kan det bli svårt att hålla koll på och betala tillbaka allt i tid.
 3. Lånevillkor: Se till att du läser och förstår villkoren för lånet. Kontrollera om det finns några särskilda krav eller regler som gäller för just det här lånet.
 4. Kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kan påverka din förmåga att få ett lån. Om du har en låg kreditvärdighet kan räntan vara högre hos vissa kreditgivare eller så kan du ha svårt att få ett lån. Om så är fallet kan du överväga att förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån. Alla som lånar 3000 kr av Flexkontot får samma ränta.
 5. Jämför olika långivare: Det kan vara klokt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig för att lån 3000 kr. Titta på räntor, avgifter och villkor för olika långivare för att hitta det bästa lånet för dig.

Ansök om att låna 3000 kr

Att ansöka om ett lån på 3000 kr är en relativt enkel process hos Flexkontot. Här är en allmän guide till hur du ansöker om ett lån på 3000 kr:

 • Ansök om lånet: Fyll i ansökan online på vår hemsida. Ange personnummer, inkomst och bankuppgifter samt vissa uppgifter om kostnader och skulder.
 • Invänta besked: Efter att du har ansökt om lånet kommer vi att göra en kreditupplysning på dig från Bisnode för att bedöma din kreditvärdighet. Det går snabbt och du får besked inom 24 timmar och ofta snabbare än så.
 • Ta emot pengarna: Pengarna betalas ut till ditt bankkonto direkt. De kommer fram samma dag eller senast bankdagen efter.

Välkommen att ansöka om att låna 3000 kr av Flexkontot!

Vanliga frågor om att låna 3 000 kr

Jag vill låna 3 000 kr – hur går det till?

Att låna 3 000 kronor via Flexkontot är enkelt. Ansökan sker direkt här på vår webbplats. Allt du behöver göra är att gå till formuläret högst upp på den här sidan. Fyll i dina personuppgifter plus önskad kreditgräns och hur mycket pengar du vill ta ut/låna vid ditt första uttag (exempelvis 3 000 kronor). Därefter signerar du din ansökan med BankID.

Så fort vi mottagit din ansökan gör vi en kreditprövning. Besked har du i regel inom 24 timmar och inte sällan samma dag. Pengarna betalas ut till ditt konto redan samma dag som ansökan godkänns. När pengarna finns på ditt konto varierar beroende på vilken bank du har, men räkna med ett par bankdagar.

Kan jag låna 3 000 kronor utan UC?

Ja, när du lånar 3 000 kronor via oss Flexkontot slipper du helt en notering i UCs register och påverkar inte din UC-score negativt på grund av ökat antal kreditförfrågningar. Vi hämtar nämligen våra kreditupplysningar via Bisnode.

Något som innebär att du helt slipper en notering hos just UC. Detta kan vara en stor fördel om du planerar att teckna ett litet större lån i framtiden och vill maximera dina chanser att få en bra ränta. Vid större lån används så gott hämtas kreditupplysningen så gott som alltid från just UC.

Därför kan det vara klokt att vända sig till en långivare som inte tar någon UC om du endast behöver låna ett mindre belopp som 3 000 kronor.

Kan jag låna 3 000 kronor trots betalningsanmärkning?

Ja, vi på Flexkontot erbjuder möjligheten att låna 3 000 kronor även om du har betalningsanmärkningar. Detta under förutsättning att du har ordning på din ekonomi i övrigt och kan visa att du tillräcklig betalningsförmåga för att klara av återbetala lånet tillsammans med räntor och avgifter.

Vi ser till din betalningsförmåga så som den ser ut idag när vi gör vår kreditprövning. Detta innebär att vi ofta kan bortse från tidigare misstag och bevilja dig ett lån även om du har anmärkningar.

Hur mycket kan jag låna?

Hos oss på Flexkontot kan du låna från 3 000 kronor upp till maximalt 30 000 kronor via vår flexibla kontokredit. Kontokrediten erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella privatlån. Du kan till exempel ansöka om en kreditgräns på 25 000 kronor. Men du behöver inte utnyttja hela beloppet på en gång.

Det går alldeles utmärkt att endast göra ett första uttag på 3 000 kronor och behålla resterande 22 000 kronor som buffert för oväntade utgifter. Självklart betalar du endast ränta för den del av krediten du använt.

Vad krävs för att låna 3 000 kronor?

Våra krav för att behandla din ansökan om att låna 3 000 kronor är att du är minst 18 år gammal vid ansökningstillfället och att du har en årlig inkomst på minst 120 000 kronor. Du ska även vara bosatt i Sverige, ha ett svenskt bankkonto och ett fungerande BankID (krävs för att identifiera dig och för att signera din ansökan).

Ett annat krav är att du är fri från skulder hos Kronofogden. Har du sådana kan vi inte bevilja dig ett lån på 3 000 kronor eller något annat belopp. Du är däremot välkommen att ansöka när du blivit av med skulderna till Kronofogden.

Tänk dock på att dina chanser att få ansökan beviljat ökar om det gått ett tag sedan du betalade av Kronofogdeskulderna. Helst ska det gått minst sex månader.

Varför ska jag låna 3 000 kr hos just Flexkontot?

Vi på Flexkontot erbjuder ett smidigt sätt att låna 3 000 kronor via vår flexibla kontokredit. När du lånar genom oss ansöker du om en kreditgräns istället för ett specifikt lånebelopp. Du kan sedan ta ut pengar (i intervall om 500 kronor) upp till din kreditgräns. Nu kan du även välja att få pengarna utbetalda via Swish.

Du kan alltså ansöka om en kreditgräns på 30 000 kr (maxgränsen) och sedan plocka ut ett lån på 3 000 kronor. Du betalar då endast ränta för de 3 000 och har 27 000 kronor tillgängliga som du kan använda när du vill. Ett smart sätt att låna pengar om du inte vet exakt hur mycket pengar du behöver just nu.

Ytterligare en fördel med att låna via Flexkontot är att du helt slipper en förfrågan hos UC när du lånar via oss. Vi använder oss nämligen av kreditupplysningsbolaget Bisnode. När du lånar via oss påverkas därför inte din UC-score negativt av onödiga kreditförfrågningar. Något som kan vara en stor fördel om du planerar att teckna ett större lån i framtiden och vill maximera dina chanser att få en bra ränta.