Lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet innebär att du inte behöver någon pant, borgenär eller liknande. Flexkontot erbjuder en flexibel kredit där du själv väljer hur mycket av krediten du vill utnyttja. Denna typ av kredit skiljer sig från exempelvis bolån, där bostaden erbjuder säkerheten. Det innebär att vid ett bolån är det bostaden som utgör garantin för att gäldenären amorterar av pengarna och den kan i värsta fall utmätas om lånesumman inte återbetalas i rätt tid. Hos Flexkontot kan du ansöka snabbt och säkert.

Högre ränta utan säkerhet

För att kompensera för avsaknaden av säkerhet tvingas långivaren ta ut en högre ränta vid blancolån. De vanligaste formerna av lån utan säkerhet är privatlån och snabblån, som båda fungerar på samma sätt. Privatlånen som banker och andra låneinstitut erbjuder har ofta lägre räntor än snabblånen och du kan låna större summor, men kreditgivaren ställer också högre krav på låntagaren. Snabblån, eller sms-lån som de ibland kallas, har fått en del negativ uppmärksamhet i media på grund av deras höga räntor. Det är sant att den effektiva räntan kan vara högre än för många andra typer av lån, men den räknas årsvis vilket kan bli missvisande då återbetalningstiden är kort. Uppläggnings- och aviavgifter räknas in i den effektiva räntan och utgör vid mindre lånebelopp en stor del av effektiva räntan. Den nominella räntan, alltså den ränta man verkligen betalar, behöver inte vara så hög. När du tar ett snabblån får du från början reda på din månadskostnad för lånet, där alla avgifter ingår. Eftersom du ändå vet hur mycket lånet kostar dig i absoluta belopp är den effektiva räntan kanske inte så avgörande, jämfört med andra typer av lån. Möjligheten att ta en kontokredit är också öppen för personer med låg månadsinkomst, eller med oregelbunden inkomst, vilket innebär en ökad risk för kreditgivaren. Även personer med betalningsanmärkningar, som nekas lån från många kreditinstitut, beviljas ofta denna typ av lån. Den högre räntan är alltså kreditföretagets sätt att kompensera för de risker som lånen innebär för dem.

Enkelt att söka och beviljas lån

Jämfört med traditionella privatlån har de snabba lånen fördelen att det är mycket enkelt att ansöka och utbetalningen sker oftast nästan omgående. Hos Flexkontot kan du enkelt och snabbt ansöka om en kreditgräns mellan 3 000 och 20 000 kronor, du väljer själv hur mycket av krediten du vill utnyttja. Utbetalningen görs vanligtvis samma dag som din kredit beviljats. Du betalar bara för den del av krediten som du väljer att utnyttja vilket för Flexkontot till ett flexibelt lån. I månadskostnaden ingår amortering på lånet, ränta och andra avgifter till exempel uppläggnings- och aviavgifter. Inga andra kostnader tillkommer, förutsatt att återbetalningen sker enligt betalningsplanen, och när löptiden går ut är lånet alltså fullständigt avbetalat. Det förekommer alltså inga dolda avgifter.

Kontokrediten gör att du kan låna utan säkerhet, och det krävs ingen motivering varför du behöver pengarna. Det gör det enkelt och smidigt att skaffa pengar till vilket ändamål som helst, vilket förstås kräver att du som låntagare är omdömesgill. Tänk noga efter innan du lånar så att du är säker på att du kan betala tillbaka i tid och inte riskerar att hamna i en skuldfälla. Kreditgivaren gör alltid en kreditprövning för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga. Att vara säker på att låntagarens återbetalningsförmåga är tillräcklig god, är en trygghet för både långivare och låntagare. Vi vill att Flexkontot ska vara ett sätt att låna pengar säkert.