Låna 5000 tryggt och enkelt

En tillfällig ebb i kassan kan hända oss alla ibland. Man kan få oförutsedda utgifter, exempelvis en tandläkarräkning eller en akut reparation som man inte budgeterat för. Då känns det tryggt att ha möjlighet att ta en mindre kredit för att snabbt kunna återställa kontot på plus. Flexkontot är till för dig som söker efter ett enkelt, tryggt och flexibelt sätt att låna pengar på. Vi strävar alltid efter att ge ett så snabbt kreditbesked som möjligt.

Innan du beslutar dig för att låna 5000

Innan du bestämmer dig för att ta ett lån, fundera på din nuvarande ekonomiska situation. Det ligger i både långivarens och ditt eget intresse att du är kapabel att betala tillbaka krediten under den löptid som du och långivaren kommer överens om. Med en kredit hos Flexkontot väljer du själv hur stor del av din limit som du vill ta ut och när du vill göra nya uttag. Du väljer också själv hur ofta och hur mycket du vill återbetala. Du betalar enbart för den del av krediten som du faktiskt utnyttjar, det blir därmed en flexibel månadskostnad. På vår hemsida kan du enkelt se hur månadskostnaden räknas ut. Det förekommer inga dolda avgifter. På så sätt kan du räkna på din månadsbudget för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka krediten enligt återbetalningsplanen, utan att anstränga månadsbudgeten alltför mycket. Vi vill att du ska kunna låna tryggt och säkert.

Kreditupplysning

Flexkontot hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode. Vi kan därmed kontrollera bl.a. inkomst, räntekostnader, betalningsanmärkningar och fastighetsinnehav. Innan ett lån slutligen beviljas kontrollerar vi med Bisnode vilka tidigare krediter du har liksom hur många gånger kreditupplysningar har hämtats. Din ansökan leder därmed till en registrering hos Bisnode och andra kreditinstitut som hämtar sina kreditupplysningar från Bisnode kan därför få tillgång till dessa uppgifter. Att ha ett stort antal aktiva krediter och kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet och kan i värsta fall leda till att den försämras. Att ha ett rimligt antal krediter och kreditupplysningar behöver inte alls vara negativt. Olika kreditgivare utvärderar upplysningarna lite olika och fattar därför inte nödvändigtvis samma beslut i fråga om en viss sökande.

Ett lån utan UC innebär att kreditprövningen görs genom ett annat kreditupplysningsföretag än UC, exempelvis Bisnode eller Creditsafe. När du ansöker om mer betydande lån, exempelvis ett bolån, sker kreditupplysningen vanligtvis genom UC. För alla typer av kreditupplysningar, får du alltid hem en kopia av den information som lämnats ut och en uppgift om vem som beställt den. På så vis kan du hålla koll på vem som begär kreditupplysningar om dig.

Kreditupplysningen innehåller namn och adress, taxerad inkomst från de senaste två åren, eventuellt fastighetsinnehav och eventuella betalningsanmärkningar eller skuldsaldon hos Kronofogdemyndigheten. Är du nyfiken på vad Bisnode registrerat om dig eller vill du försäkra dig om att uppgifterna i deras register är korrekta, kan du begära kreditupplysning på dig själv genom att kontakta kreditupplysningsföretaget. Det går att göra kostnadsfritt högst en gång om året, oftare än så medför en avgift.