Låna pengar med betalningsanmärkning

Hos Flexkontot är det möjligt att låna pengar även med betalningsanmärkning. Generellt sett hos stora banker är det dock svårare när man har en betalningsanmärkning, men helt omöjligt behöver det inte vara trots betalningsanmärkning. Flexkontot är en del av Brixo AB och just lån trots betalningsanmärkning är det som Brixo är specialiserat på. Även hos Brixo kan du alltså .

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag såsom t ex UC eller Bisnode om att en person inte betalat sin skuld i tid. En betalningsanmärkning ligger normalt synlig i tre år för privatpersoner och i fem år för företag. Anmärkningen blir kvar under hela denna tidsperiod oavsett om skulden betalats eller inte. Det går inte att överklaga en betalningsanmärkning eftersom det inte är ett beslut utan bara en notering om vad som redan har skett hos Kronofogden. En betalningsanmärkning ska inte blandas ihop med betalningsföreläggande, som är förstadiet till betalningsanmärkningen. Det är Kronofogden som utfärdar betalningsförelägganden baserat på ett uppdrag från en borgenär och dessa går att överklaga.

Betalningsanmärkning är den term som kreditupplysningsföretagen använder som samlingsnamn för ett antal olika noteringar hos Kronofogden. Några typer av uppgifter hos Kronofogden som ger betalningsanmärkningar hos kreditupplysningsföretagen är betalningsföreläggande som har gett utslag, uppgifter om obetald skatt, tv-avgift med mera samt beslut om skuldsanering eller utmätning.

Lån trots betalningsanmärkning är möjligt

Har man en eller flera betalningsanmärkningar kan det leda till att du nekas kredit hos många kreditgivare, men så behöver det inte vara hos Flexkontot. Förekomst av betalningsanmärkningar är en av de faktorer som tas i beaktande, men det är absolut inte den enda. Andra positiva faktorer kan kompensera för negativa faktorer såsom till exempel god inkomst och anställningsvillkor.